חיפוש

 

 
לדף הבית >>     best link >>

בחושה, מתוקה ומיוחדת

 

ברחבי העולם, יש קינוחים קלסיים המהווים חלק בלתי נפרד מתרבויות שונות במשך שנים ארוכות. עוגות ספוג למשל, נחשבות לקלות, רכות ומגוונות להפליא והומצאו כבר במאה ה-16 באירופה. על ידי בחירת המצרכים הנכונים ובחישתם יחדיו, כפי ששמן רומז, ניתן ליצור טעמים מפתיעים ומשמחים

 

ברחבי העולם, יש קינוחים קלסיים המהווים חלק בלתי נפרד מתרבויות שונות במשך שנים ארוכות. עוגות ספוג למשל, נחשבות לקלות, רכות ומגוונות להפליא והומצאו כבר במאה ה-16 באירופה. על ידי בחירת המצרכים הנכונים ובחישתם יחדיו, כפי ששמן רומז, ניתן ליצור טעמים מפתיעים ומשמחים. 

רגע לפני שנפרט כמה מתכונים פופולריים שתמיד מצליחים לקלוע, כדאי אולי להבין במה מדובר. עוגות ספוג, או כפי שהן מוכרות בישראל, עוגות בחושות מכילות בבסיסן ביצים, סוכר וקמח. את המצרכים הללו בוחשים יחדיו והמרקם שמתקבל בסופו של דבר, מזכיר מעט ספוג. אל תוך הבלילה הבסיסית הזו ניתן להוסיף טעמים שונים, פירות ותוספות אחרות לפי הטעם. כעת משאתם מכירים את הבסיס, אפשר לצלול אל עולמן המופלא של העוגות שכבשו את העולם.

עוגה מלכותית – הספוג של המלכה ויקטוריה

עוגה זו קרויה על שמה של המלכה ויקטוריה אשר נהגה ליהנות מפרוסה עם כוס תה בכל אחר צוהריים. זו עוגה פשוטה מאוד המכילה את התערובת הבסיסית שהוזכרה לעיל יחד עם חמאה, ולעיתים קרובות, גם ממולאת בריבה וקצפת כך שנוצרות שכבות. העוגה סופגת את המיץ והריבה ומקבלת טעמים מתוקים ומרקם נימוח ונעים. ניתן לשנות את תוספת הפרי לפי הטעם ופירות העונה. למשל, ריבת תותים ופרוסות תותים בחורף ואפרסקים בעונת הקיץ. 

מהמזרח הרחוק – רוטטת ורכה להפליא

מתכון אחד שהחל סוחף אחריו את העולם כולו ומגיע אלינו היישר מיפן, הוא האימגאוויאקי. מדובר בעוגות אווריריות ורכות, הרוטטות לכל תנועה ולו הקלה ביותר של המגש שעליו הן מונחות. בשל הרכות שלהן אשר אי אפשר להתנגד לה, קיבלו את השם ’עוגות כותנה’. כדי להגיע למרקם המיוחד, מוסיפים מרנג לבלילה הבסיסית. את העוגה עצמה ניתן להגיש כפי שהיא בתוספת פירות טריים או אבקת סוכר. 

למתקדמים, ניתן להוסיף לבלילה אבקת מאצ’ה. תה ירוק המשמש לעיתים קרובות במטבח היפני ונחשב לבריא ובעל טעם ייחודי. כאשר מוסיפים אותו לבלילה, העוגה מקבלת צבע ירוק יפהפה וטעם עדין ואדמתי. 

גבינה בחושה ללא קמח

רגע, אבל אמרנו שהבלילה הבסיסית מכילה קמח! ובכן, במטבח כמו במטבח אין באמת חוקים וכל מה שצריך, זה רק לעבוד עם הכמויות והחומרים הנכונים. עם קצת דמיון ויצירתיות ניתן ליצור עוגות נפלאות ושוברות שגרה. למשל, עוגת גבינה אפויה הבחושה ללא קמח, מאוזנת וטעימה ועם ציפוי עדין של שוקולד. לגרסה מופחתת קלוריות ניתן אף לוותר על הסוכר והעוגה עדיין תהיה טעימה, נימוחה וכיפית. אופציה אחרת היא עוגת שוקולד ללא קמח, המבוססת על בננות ושיבולת שועל. פחות רגשות אשם והמון טעם!

הפירותית – בחושה עם ריקוטה, תותים ושקדים

נשמע כמו מתכון מסובך וגם התוצאה נראית כמו יצירת אומנות, אבל שלא תתנו לזה להרתיע אתכם. מדובר באחת מאותן עוגות בחושות שעושות רושם מעולה, במינימום השקעה. ריקוטה, תותים וחופן שקדים על הבסיס הרגיל והמוכר לנו, ייצרו יחדיו טעמים עשירים ונפלאים. זו עוגה מרעננת לעונה החמה, שתשתלב מעולה עם כל משקה חם או קר שתרצו. אל תשכחו להוסיף אבקת סוכר מלמעלה ואם ממש מתחשק לכם לשדרג, גם מעט גרידת לימון!

פינוק מושחת – סופלה שוקולד לבן אישי

ככל שמתכון פשוט יותר, כך הוא טעים יותר. קבלו הצעה לקינוח מושחת, מפנק ומפתיע. בלילה עשירה בשוקולד מריר בתוספת שוקולד לבן איכותי שמשדרג את הטעמים. למיטיבי לכת וחובבי מתוק ניתן להוסיף אצבע קינדר שתימס מעל הסופלה. מתוק מבחוץ, חמים ונימוח מבפנים. קינוח מושלם לסגור איתו כל ארוחה או להגיש עם הקפה של אחר הצוהריים. 

בסופו של דבר, אין ספק שמדובר באופן גורף במתכונים פשוטים וקלים להכנה. בשל כך, מדובר באחד הקינוחים הקלסיים האהובים ביותר בכל העולם מזה שנים רבות. עובדה זו הופכת אותן לבחירה מצוינת לאופים מתחילים או עבור כל אדם שמתעורר בו החשק למשהו מתוק במינימום מאמץ. כל מה שצריך זה רק כמה מרכיבים פשוטים, בחישה קפדנית ויש לכם עוגה טעימה ומרשימה שתצליח להעלות חיוך על פניהם של החברים והמשפחה. הבסיס אומנם דומה מאוד כמעט בכל מתכון, אך עם מעט דמיון ויצירתיות, התוצר הסופי שיוגש לשולחן ישתנה בכל פעם מחדש. מי אמר שצריך לעבוד קשה כדי להכין קינוחים איכותיים? 

קרדיט תמונה: pixabay

דברו איתנו ב whatsapp   
רוצים עוד פרטים? כנסו!

 

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
mcity

mcity

יולי לב

יולי לב

 

 

ברקי יש לי שאלה
כל מה שקורה בעיר באנר הדר

 

מדורים