חיפוש

 

 
לדף הבית >>     best link >>

 כל מה שרציתם לדעת על שוקולד ולא העזתם לשאול

 

שוקולד, מדובר במוצר ממכר במיוחד, המעלה לא פעם חיוך על פנינו כשאנו שומעים כשיש ממנו בסביבה או טוב יותר כשאנו רואים אותו זמין לאכילה מיידית!

 

שוקולד, מדובר במוצר ממכר במיוחד, המעלה לא פעם חיוך על פנינו כשאנו שומעים כשיש ממנו בסביבה או טוב יותר כשאנו רואים אותו זמין לאכילה מיידית! שוקולד הוא אחד מחומרי הגלם שמאפשרים להכין ממנו מגוון שלם של מאכלים וקינוחים מדהימים, אפילו על גבול יצירות מופת שחבל לגעת בהן ולהרוס אותן עם ביס ענקי ומפנק שבו כל בלוטות הטעם בפה שלנו נפגשות בטעמו העשיר. המאמר הזה הוא כולו מחווה לשוקולד!

שוקולד מטומפרר

טמפרור שוקולד הוא תהליך שבו יש לחמם, לקרר ואז שוב לחמם את השוקולד כדי לגרום לכך שגבישי השומן המצויים בו יהיו באופן אחיד. התהליך המופלא משפיע באופן אקוטי על מראה השוקולד אשר מקבל ברק מרהיב, על מרקמו אשר הופך לחלק ויציב ועל הקלות שבה ניתן לעבוד עימו לשם מגוון מטרות כגון: ציפוי  עוגת שוקולד. כאשר משתמשים בשוקולד מטומפרר מקבלים ציפוי יפהפה לעוגות, כדורי שוקולד או טרפלס ואפילו למגוון פירות. בנוסף, ניתן ליצור ממנו צורות יפהפיות, דוגמאות מיוחדות ואף לפסל אותו לכל מה שרק תרצו. כמו כן, אפשר להשתמש בו גם כמילוי עשיר עבור עוגיות שוקולד, טרפלס ופרלינים.

מפל שוקולד

כמה פעמים יצא לכם להיות באירועים ולהיתקל במפל שוקולד חום יפהפה. רק למראה השוקולד הנוזלי אשר נוזל כמפל, מתחשק ישר לשתות ממנו, או כמובן לצפות עימו חתיכות של פירות, עוגות, עוגיות, ממתקים שונים וכדומה.  מדובר באטרקציה נהדרת ומתוקה במיוחד שמאפשרת לכם ליהנות משוקולד חם שעוטף באהבה רבה כל מה שתכניסו לתוכו.

עוגיות שוקולד

איך אפשר לדבר על שוקולד מבלי לדבר על עוגיות שוקולד? יש כל כך הרבה סוגי עוגיות שמכילות בתוכן את השוקולד המופלא, החל מעוגיות שוקולד צ’יפס ששזורים בהן נטיפי שוקולד קטנים ועד לבראוניז המלכותיות שעשויות משוקולד עשיר במרקם דחוס. גם עוגיות אמסטרדם האייקוניות עשויות משוקולד ומחביאות במרכזן פרלין של שוקולד לבן אשר נמס באיטיות בחומו של התנור, ומספק ביס חלומי במיוחד. יש עוד מגוון עוגיות רחב מאוד של עוגיות שוקולד. היום אף ניתן למצוא עוגיות שמכילות מלח ים ויוצרות ניגודי טעמים מעניינים או לחילופין עוגיות שוקולד משולבות עם תבלינים שמעשירים את טעמן הענוג.

עוגת שוקולד

איזה אדם לא נתקל לפחות פעם אחת בחייו בעוגת שוקולד? ספק אם יש אדם כזה. עוגת שוקולד מככבת בחיינו משחר ילדותינו. היא מלווה אותנו בכל ימי ההולדת בגן אפילו אם זו רק  עוגת שוקולד פשוטה. העוגה הנהדרת הזו משתלבת פלאים עם ציפוי שוקולד או קצפת שזורים בסוכריות צבעוניות שובבות ומשמחות.

סוגי השוקולד השונים

לשוקולד יש יותר מסוג אחד, כיום יש שוקולד מריר, שוקולד חלבי, שוקולד לבן, שוקולד מריר מאוד, שוקולד בלונדי ושוקולד רובי. לכל אחד מהשוקולדים הללו יש טעם אחר לחלוטין, הבה נפרט עליהם מעט:

  • שוקולד מריר – שוקולד זה מכיל מוצקי קקאו בכמות גבוהה ומעט סוכר והוא פופולרי בשל טעמו המריר והנעים.
  • שוקולד חלבי – שוקולד זה מכיל פחות מוצקי קקאו, יש בו יותר סוכר וגם חלב והוא פופולרי בשל מרקמו החלק והקטיפתי ומתיקותו.
  • שוקולד לבן – שוקולד זה מכיל חמאת קקאו,  סוכר וגם חלב. הוא אינו מכיל כלל מוצקי קקאו ולכן הגוון שלו לבן. הוא פופולרי בשל טעמו הייחודי ומרקמו החלק והקטיפתי.
  • שוקולד מריר מאוד – שוקולד זה מכיל מוצקי קקאו בכמות גבוהה מאוד – מעל 70% וכמעט שאין בו סוכר כלל. והוא פופולרי בשל טעמו עז ומשובח. 
  • שוקולד בלונדי - שוקולד זה הוא למעשה שוקולד לבן אשר מחממים עד קבלת גוון זהוב של קרמל, מכאן גם זכה לשמו והוא מכי ל פחות סוכר מהשוקולד הלבן. הוא פופולרי בשל טעמו הייחודי המשלב בין קרמל לווניל.
  • שוקולד רובי – שוקולד זה הוא שוקולד מיוחד במינו בעל גוון ורוד המופק מזן ייחודי של פולי קקאו. הוא פופולרי בשל טעמו המזכיר פירות חמצמצים בשילוב פטל, תות שדה ודומדמניות.

 קרדיט תמונה ל PIXABAY

דברו איתנו ב whatsapp   
רוצים עוד פרטים? כנסו!

 

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
mcity

mcity

יולי לב

יולי לב

 

 

ברקי יש לי שאלה
כל מה שקורה בעיר באנר הדר

 

מדורים