תוספת שהופכת לכוכבת
את הפיצה הרגילה, שמוכרת גם בתור מרגריטה, כולנו מכירים מצוין – בצק, רוטב עגבניות וגבינת מוצרלה מלמעלה. במקרים רבים, מה שהופך את הפיצה למיוחדת ולכוכבת אמיתית הוא התוספות – מה שמגיע מעל הפיצה והופך אותה לכוכבת העל. אם גם אתם מחובבי התוספות המוגזמות, ריכזנו עבורכם כאן את מצעד התוספות המיוחדות, הטעימות והמשוגעות שאפשר למצוא על פיצות ברחבי הארץ, או אפילו להרכיב בעצמכם בפעם הבאה שתכינו פיצה ביתית
התוספת נותנת לכל פיצה את האופי שלה
את התבנית הקבועה והברורה של פיצה מרגריטה כולם מכירים כבר כמעט מינקות. השילוב האלוהי של בצק פיצה, רוטב מרינרה עשיר וגבינת מוצרלה נמתחת – זה מה שיוצר את המאכל האהוב בעולם. ועדיין, מה שנותן לכל פיצה את האופי הייחודי לה הוא התוספות שמניחים (לרוב) מעל הגבינה. פיצה עם תוספת זיתים הופכת במהירות ל"פיצה זיתים", ופיצה עם פטריות קרויה על פי רובנו "פיצה פטריות". אם אתם חובבי תוספות, ורוצים להכיר את התוספות הכי משוגעות וטעימות שאפשר למצוא (ולהכין בעצמכם), הגעתם למקום הנכון. בואו לצלול ולזלול איתנו.
תוספות מבוססות ירק או פרי
רוב התוספות האהובות והפופולריות בארץ, מטעמי כשרות, הן מבוססות ירק או (במקרים נדירים יותר) פרי. אנחנו בעד, אבל מצד שני גם אומרים שכדאי להשקיע. כך למשל אם מחפשים פיצה ירושלים מציעה אפשרויות כמו פסטו וקונפי שום בחלק מהפיצריות שלה – מה שנותן טעם ייחודי וטעים במיוחד לכל פיצה. אפשרות מיוחדת שעובדת טוב (באופן מפתיע) על פיצה, היא אספרגוס, ומי שרוצה להשקיע במיוחד יכול גם להכין מראש אספרגוס מוקפץ עם חמאה ופרמזן, ולהניח אותו בדקות האפייה האחרונות של הפיצה. אי אפשר להזכיר פירות בלי להזכיר גם את התוספת השנויה במחלוקת ביותר בעולם הפיצה, שהיא כמובן אננס. בלי להיכנס לטוב או רע (טוב), נגיד שטעם מתוק על פיצה הוא דבר שברגע שמתרגלים אליו, קשה מאוד להפסיק איתו.
תוספות גבינתיות במיוחד
יש מי שיגיד שגבינות הן לא בדיוק תוספת, כי הן מהוות חלק בסיסי מכל פיצה. ועדיין, אין ספק שיש כמה אפשרויות גבינה שקצת יוצאות מהקופסה והופכות את הפיצה לחוויה שונה לחלוטין. כך למשל – פיצה עם גבינה כחולה, שהופכת למאכל אחר לחלוטין בכל ביס. בפיצריות בוטיק שונות בארץ אפשר גם למצוא פיצה שמעליה מגיעה גבינת בוראטה, שנפתחת ושוטפת את הפיצה כולה במוצרלה קרמית. טיפ שחשוב לזכור – בכל פיצה באשר היא, פרמזן יהיה בדרך כלל שדרוג רציני לתערובת הגבינה הבסיסית, וזה נכון במיוחד בפיצות ביתיות.
מה הולך טוב ביחד?
כשמדברים על תוספות צריך להתייחס לאה רק לכל אחת בפני עצמה, אלא גם לשילוב ביניהן. שילובים מעניינים של תוספות יכולים להיות כאלה שלא בהכרח חשבתם שהולכים מעולה ביחד – אבל על הפיצה הם עובדים כמו חתן וכלה. פלפל חריף עם אננס (או כל תוספת מתוקה אחרת) יכול להיות שילוב שלוקח אתכם מסלון הבית ישר לחופים של הוואי. שילובים בלקניים של עגבניות מיובשות, זיתים וגבינת עזים תמיד עובדים מעולה גם כן. כשמשתמשים בגבינות מיוחדות, כמו למשל גבינה כחולה, עדיף לשלב טעמים עדינים וניטרליים יותר שיבליטו את טעם הגבינה המיוחד, כמו פטריות או עגבניות.
מכינים פיצה בעצמכם? אל תחסכו בתוספות!
כשמכינים פיצה ביתית, הדבר הכי מהנה שאפשר לעשות הוא למצוא את התוספות המיוחדות והטעימות ביותר שתכינו בעצמכם. מי שרוצה להשקיע במיוחד בדברים כמו שום קונפי או ריבות מיוחדות ייהנה מכך במיוחד כשהוא מכין פיצה ביתית. מי שלא, יכול תמיד גם להזמין פיצה עם תוספות משוגעות אחת על גבי השנייה. כיום, אפשרויות כאלה נמצאות במרחק של לחיצת כפתור מאיתנו. יאמי!
דברו איתנו ב | |
רוצים עוד פרטים? כנסו! |