חיפוש

 

 
לדף הבית >>     יהורם גלילי >>

פסטיבל הפרינג׳ לתרבות יהודית

 

פסטיבל ”צבעים של שירה 4” יתקיים בתאריכים 5.12-1.12 בניסן נתיב ובגלריית המקלט בירושלים, ובמסגרתו יוצגו הופעות מחול, שירה, תיאטרון, מוזיקה, מיצגים וכיתות אומן של עשרות יוצרות

 

 

פסטיבל "צבעים של שירה 4", פסטיבל הפרינג׳ לתרבות יהודית מקורית בירושלים, יתקיים בתאריכים 5.12-1.12 בניסן נתיב ובגלריית המקלט בירושלים (בימים ראשון עד שלישי בניסן נתיב, רחוב מנורה 3, ובימים רביעי עד חמישי בגלריית המקלט, רחוב יהודה המכבי 7, ירושלים). במסגרת הפסטיבל יתקיימו ברציפות במשך חמישה ימים הופעות מחול, שירה, תיאטרון, מוזיקה, מיצגים וכיתות אומן של עשרות יוצרות. זאת במטרה להעניק במה מכובדת ולייצר אחדות וחיבורים בין נשים מכל המגזרים. השנה יתקיים הפסטיבל בסימן נחמה, ובמהלכו ישולבו תכנים ודמויות רלוונטיות שיתנו כוח וחיבור לכל מי שיגיעו למופעים השונים בפסטיבל.

בין המופעים המשתתפים בפסטיבל "צבעים של שירה 4" בניסן נתיב בירושלים: ביום ראשון 1.12  – שיכון גלויות – מופע תיאטרון חזותי המשלב דימויים ושיכונים עם זויה קניגסברג ושושנה דרור, קול.שירה.נחמה – מופע בכורה – מחווה לכתב העת לשירה נשית יהודית מקורית מופע מוסיקלי משולב מבית גלריית המקלט.
ביום שני 2.12 – כיתת אמן עם ד״ר שרה אמסטרדמסקי – טיפים לכתיבה ויצירת תוכן למופע, תזמורת אנסמבל הנשים מקאמאת – "עורי" – מופע בכורה מוסיקה ומחול, להקת נָשִימָה – מופע מחול כפול שניים (ניהול אומנותי וכוריאוגרפיה: עטרה הפנר).  
ביום שלישי 3.12 – כיתת אמן עם אביגיל  DJ TANJI – איך לייצר במופע תזמורת של אישה אחת?, להקת עולמה מארחת את דין דין אביב – מופע מוסיקלי, צ׳ובה על תשובה – דרמה קומית מאת עידית ליכטנפלד – מופע בכורה.
ביום רביעי 4.12 המעגל – מופע אינטראקטיבי של כיסאות וחלל עם הדר כהן ואפרת אלבז, מחכים לנכדו  – הצגת תיאטרון עם אסתי פיטוסי רואש.
ביום חמישי 5.12אופיר זקס במופע לקהל הרחב בגלריית המקלט.

הפסטיבל הייחודי "צבעים של שירה" מעניק זו השנה הרביעית פלטפורמה לנשים חרדיות ודתיות לבטא את קולן על הבמה באומנות רב תחומית מקורית, מופעי בכורה ובפעילויות נלוות כמו כיתות אומן (מאסטר קלאס), הקראות שירת משוררות ומיצגים.

הפסטיבל מבטא גלים חדשים בחברה החרדית והדתית, המייצגים שפה אומנותית חדשה ועדכנית והקשרים תרבותיים וקהילתיים בחיבור עם ישראל והעמים. מטרת הפסטיבל היא לעודד נשים היוצרות לנשים ליצירת אומנות לשם האומנות, להרגיל את הקהל לחפש ולצרוך אותה, ובכך לאחד את המגזרים השונים בשפה האוניברסלית של האומנות. השנה לראשונה יתרחב הפסטיבל לחמישה ימים שיוקדשו לאומנות נשית וגברית.

הזמרת ואשת התקשורת שרון רוטר, המנהלת האומנותית של הפסטיבל, הצטרפה לד״ר נועה לאה כהן מגלריית המקלט  מתוך רצון וחזון לייצר מסורת מתמשכת ולעודד הפקה של יצירה מקורית המיועדת לנשים דתיות וחרדיות. שרון רוטר: "היוזמה נולדה מתוך המקום האישי שלי כיוצרת חוזרת בתשובה המתקשה למצוא פלטפורמות מתאימות למוזיקת השוליים שלי. זאת במיוחד לאור העובדה שאני מופיעה בפני נשים, בעיקר במגזר הדתי והחרדי שאינן מורגלות לשפה אומנותית זו. במשך השנים התוודעתי לנשים נוספות בתחומי הבמה המבקשות ליצור תוכן אחר, שאינו תמיד מסחרי או ’מובן’, אך העובדה שאין במות או קהל שיצרוך את האומנות הזאת משתיקה את קולן ובכך נמנעת תנועה מאוד משמעותית, ייחודית וחשובה בתרבות של מדינת ישראל. החזון שלי הוא לייצר מוסד ארוך טווח שיהווה בית לתמיכה ויצירת תכנים איכותיים ומקוריים ויפתח עוד שבילים משמעותיים ביצירה נשית יהודית מקורית בארץ ובעולם״.

לדברי רוטר, המטרה העיקרית של הפסטיבל היא לתת חשיפה לקול הייחודי והנדיר ולהוות בית לנשים יוצרות על פי אמונתן. ״חשוב לי לתת תקווה לנשים שומרות הלכה ולהרחיב את גבולות הגזרה האומנותיים כדי לייצר עוד סוגים של שפות שבכוחן לחבר את כל המורכבות שבנו״, היא מוסיפה.

כאמור את המיזם מפיקה ד"ר נעה לאה כהן, שגם שמה לעצמה כמטרה בשנים האחרונות לקדם את תחום האמנות והתרבות של נשים חרדיות ודתיות. היא מנהלת את גלריית המקלט, שהוקמה על ידי ראשוני החוזרים בתשובה. איקא ישראלי, גיסו הרב אורי זוהר ומרדכי ארנון זיכרונם לברכה, וביקשו לקדם את האמנות במגזר החרדי שהם בעצמם היו בקיאים בו. זו גלריית האמנות החרדית הראשונה בארץ ואולי אף בעולם.

ד"ר נעה לאה כהן ייסדה את כתב העת "קול. שירה. אישה", שמטרתו להעניק במה למשוררות חרדיות ודתיות ובטוחה שהמהפכה ממש בדרך. "אני רוצה שכל אישה שיוצרת תדע שיש לה במה שבה היא יכולה להופיע, שיש לה בשביל מה לכתוב, בשביל מה לשיר ושיהיה לה קהל", אומרת ד"ר כהן ומוסיפה: "זו הסיבה שאני עובדת ימים כלילות על יצירת מתחמים שמביאים לידי ביטוי את היוצרות הדתיות".

מפיקת הפסטיבל שילת עייאש משילת הפקות: "זו שליחות להפיק פסטיבל שנותן במה לאמנות לשם אמנות. לראות נשים שמקבלות ביטוי לאומנות שהן יוצרות זה להרים את עולם התרבות לקומה חדשה דווקא בימים אלה, שבהם העם שלנו רוצה ומחפש נחמה ותקווה. חיבור ואחדות בין נשים ממגזרים שונים הם גאולה לעם ישראל".

מופע הדגל של הפסטיבל הוא מחווה לכתב העת לקידום אמנות יהודית עכשווית נשית בשם "קול.שירה.אישה", היוצא לאור פעמיים בשנה ומציג שירה עכשווית המגיבה לזמן ולמקום. השנה יצאו לאור הכרכים "קול שירה. מלחמה." ו"קול שירה. נחמה.". שרון רוטר לוקחת את חומרים ייחודיים אלו ועושה להם אינטרפטציה מוזיקלית, חזותית בימתית ווידיאו ארט. השנה אמנית כתב העת היא ורד וספי-צברי, אם שכולה שבנה ארנון הי"ד נהרג בחרבות ברזל, אחיה נהרג במלחמת לבנון ואביה נהרג במלחמת יום כיפור. יצירותיה ישולבו במופע הפותח המרגש.

מטרה חשובה נוספת שיוצרות הפסטיבל הציבו היא לראות באירוע הזדמנות לאחד בין העדות השונות. בפסטיבל מופיעות נשים דוברות עברית, אנגלית, רוסית ואמהרית, והתוכן של ההופעות נע בין מזרח למערב. "אנחנו רואות שליחות בצורך לאחד בין נשים מכל קצוות הקשת. עוד תהיה כאן מהפכה", אומרות היוצרות שפועלות יום יום כדי להעניק במה לאירועי נשים. "זה רק צעד אחד מתוך שורה של צעדים שאנו יוזמות לקידום נשים יוצרות", הן מסכמות.

לרשימה המלאה של המופעים בפסטיבל "צבעים של שירה 4" ולרכישת כרטיסים:

https://www.jerusalem.muni.il/he/experience/events/pestivalshira/?display=gallery

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
mcity

mcity

יולי לב

יולי לב

 

 

ברקי יש לי שאלה
כל מה שקורה בעיר באנר הדר

 

מדורים