חיפוש

 

 
לדף הבית >>     best link >>

מי חייב בשירותי מכון בקרה?

 

אחד המאפיינים המרכזיים של ענף הבנייה המודרני הוא דגש על בטיחות ואיכות, וכאן בדיוק נכנסים לתמונה מכוני בקרה. במטרה להבטיח עמידה בתקן בקרב מבנים חדשים, המחוקק קבע תקנות המחייבות מעורבות של מכון בקרה בתהליך הבנייה

 

אחד המאפיינים המרכזיים של ענף הבנייה המודרני הוא דגש על בטיחות ואיכות, וכאן בדיוק נכנסים לתמונה מכוני בקרה. במטרה להבטיח עמידה בתקן בקרב מבנים חדשים, המחוקק קבע תקנות המחייבות מעורבות של מכון בקרה בתהליך הבנייה. כאן במאמר, נסביר מי מחויב לפנות אל מכון בקרה? באיזה שלב יש לבצע את הפנייה? מהן ההשלכות של אי פנייה אל מכון הבקרה?

על מי חלה חובת הפנייה למכון בקרה?

החל מחודש יולי 2021, המחוקק קבע חובת בקרת תכן וביצוע על ידי מכון בקרה מוסמך, לכל בנייני המגורים עד גובה 29 מטרים. החלטה זו נועדה להבטיח עמידה בתקנים מחמירים, לצמצם תאונות ותקלות בבנייה ולשפר משמעותית את איכות הבנייה בישראל. יתרה מכך, החל מיולי 2024 המחוקק הרחיב את החובה לכל בנייני המגורים עד גובה 42 מטרים, וכן לבנייני משרדים, מסחר ומבנים ציבוריים עד גובה 29 מטרים. הרחבת הדרישה למעורבות של מכוני בקרה מעידה על ההכרה בחשיבותה של בקרת איכות בבנייה.

מדוע חשוב לפנות אל מכון בקרה?

הפנייה למכון בקרה היא צעד הכרחי וחיוני בתהליך הבנייה, מטרת הפנייה היא להבטיח עמידה בתקני איכות ובטיחות. הבדיקות היסודיות שמבצע מכון בקרה מבטיחות שהמבנה תואם את כל תקני הבטיחות כולל יציבות מבני, בטיחות אש, נגישות. יש לבדיקה של מכון בקרה מקצועי את היכולת לצמצם ואף למנוע תאונות ותקלות עתידיות.

צוות מקצועי מטעם מכון הבקרה מוודא שהמבנה נבנה על פי התוכניות שאושרו ובהתאם לתקן. שימו לב, עמידה בתקן מבטיחה התאמה לדרישות של הרשויות השונות לקבלת היתרי בנייה ואכלוס. ליווי של הפרויקט עם מכון בקרה מקצועי חוסך לכם זמן וכסף! איתור ותיקון של תקלות וליקויים בשלב מוקדם מונע עיכובים וחריגות מהתקציב. כאשר אתם מזהים את הבעיות בשלב מוקדם, ניתן לתקן אותן לפני שהן מתפתחות לליקויי בנייה יקרים ומסובכים.

חשוב להדגיש שללא אישור מטעם מכון בקרה לא ניתן יהיה לקבל טופס 4. כמו כן, ההשלכות של אי עמידה בחובת פנייה אל מכון בקרה חמורות, אתם עלולים למצוא עצמכם מתמודדים עם קנסות כספיים, סנקציות משפטיות ועיכובים בהנפקת היתרים.

באיזה שלב בתהליך הבנייה יש לפנות אל מכון בקרה?

בקרת תכן מתבצעת במטרה להבטיח קבלת היתר בנייה. בשלב הראשון, צוות המכון מבצע סקר תכן שמסמל את תחילת הבקרה. בשלב זה תקבלו לוח זמנים להשלמת מלאכת הבקרה ופירוט של דרישות נוספות. השלב השני הוא שלב בקרת הביניים במהלכו מתבצעות בקרה מדגמית ובקרת תהליכים. מטרה הבקרה היא בחינת ההתאמה של הבקשה להיתר בנייה לתכן הבנייה. במקרים בהם לא נמצאו טעויות משמעותיות ואין כל חשש לתכנון לקוי - תקבלו חוות דעת ביניים עם פירוט דרישה להשלמות ותיקונים.

כעת, ניתן להתקדם אל שלב הבקרה המסכמת בו צוות המכון עורך חוות דעת מקיפה. לאחר השלמת איסוף כל הנתונים, וביצוע כל הבדיקות הדרושות להבטחת עמידה בתקן, מעביר צוות מכון הבקרה חוות דעת אל רשות הרישוי לטובת קבלת היתר בנייה.  

פנייה אל מכוני בקרה מהווה חלק בלתי נפרד מתהליך בנייה חוקי, בטיחותי, איכותי ויעיל. כל קבלן ויזם מודעים לחשיבות שיש לעמידה בתקנים למניעת סכנות, צמצום תקלות, חיסכון בהוצאות ועמידה בזמנים. שיתוף פעולה מלא שלכם עם מכון בקרה נדרש החל משלב תכנון הפרויקט ועד השלמתו בהצלחה. 

 

דברו איתנו ב whatsapp   
רוצים עוד פרטים? כנסו!

 

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
mcity

mcity

יולי לב

יולי לב

 

 

ברקי יש לי שאלה
כל מה שקורה בעיר באנר הדר

 

מדורים