140 אלף נשים מהארץ ומהעולם וחיסכון שנתי של כ-70 מיליון ש”ח
140 אלף נשים מהארץ ומהעולם וחיסכון שנתי של כ-70 מיליון ש”ח: הכנס הראשון של הסטארט אפ החברתי הירושלמי.
דוברות עיריית ירושלים
במעמד ראש העיר ומאות משתתפות, נערך היום (ב’, 23/12) הכנס הראשון של רשת "אימהות לא אוגרות" שהחל בירושלים ומונה כיום מאות אלפי נשים בארץ ובעולם המעודדות תרבות צריכה שונה החוסכת למשפחות בישראל מיליוני שקלים בשנה
"אימהות לא אוגרות" הוא מיזם חברתי שצבר תאוצה לאחר שהוקם בירושלים בשנת 2018 כקבוצות וואטסאפ לשיתוף ציוד בין אמהות בעיר. המיזם שינה את תרבות הצריכה בארץ באמצעות שיתוף ציוד, חיזוק חוסן קהילתי בשגרה ובחירום, והובלת יוזמות התנדבותיות בזמן מלחמה.
עיריית ירושלים שותפה במיזם באופן מלא תוך סיוע באירועי קיימות לקהילה, הקמת חנויות יד שנייה והכשרה מקצועית למנהלות. בכך הפעילות מייצרת חוסן ירושלמי במצבי שגרה וחירום התורם רבות לתושבי העיר. בכנס הציגו מנהלות מטעם אגף חברה בעיריית ירושלים את החזון והחיבור המשותף בין העירייה למיזם, תוך המיקוד על השילוב המוצלח בין קהילה ועירייה שמייצרת חוסן ירושלמי המופץ ברחבי הארץ והעולם. אוהד הופמן, מנהל בי"ס גבעת גונן בירושלים שהחדיר במוסד הלימודים את ההגדרה "בית ספר לא אוגר" ועידוד התלמידים לצריכה נכונה. בנוסף נערכו בכנס הרצאות של נציגי המשרד להגנת הסביבה, קרן ברלוביץ’ ויזמים חברתיים נוספים.
בכנס הוצגו נתונים שנבחנו לאחרונה על המיזם, בהצגת מייסדת "אימהות לא אוגרות" תמר מייבום. כ-140 אלף נשים לוקחות חלק ב-256 קבוצות בארץ ובעולם, כאשר המוצרים שנמסרים ולא נאגרים מוערכים בחיסכון חודשי של 5.8 מיליון ש"ח למשפחות בישראל. בנוסף, מתבצעות כ-3 מיליון מסירות בשנה ונערכו כ-54 הרצאות ואירועים קהילתיים שנתיים. מייבום שיתפה כי "ירושלים היא דוגמא ומופת לכל מקום ורשות ללמידה איך משלבים אוכלוסיות עם המוסדות הבירוקרטיים בצורה יעילה לטובת הציבור. בזכות הכוח של הנשים שמוסרות ציוד לצד הרצון להשקעה מצד העירייה, אנו מפיצות את הבשורה שרבות מאוד לא אוגרות ונותנות לעוד אוכלוסיות להינות ממוצרים."
ראש העיר ירושלים, משה ליאון, בירך את הנוכחות בכנס ואמר כי "זאת גאווה לעיר ירושלים שנוצר כאן סטארט אפ חברתי ירושלמי שמפיץ אור וטוב ברחבי הארץ והעולם. ירושלים היא אור של עולם והטובה ביותר בתחומי החברה. עיריית ירושלים שמחה להיות שותפה באופן שוטף כי זאת שליחות אמיתית להוביל קיימות וחברתיות. יש הבדל ענק בין לזרוק לפח לבין למסור הלאה לשאר החברה ושאחרים גם נהנים. זכות גדולה לירושלים שמובילה את המיזם הזה שפורץ דרך ברחבי הארץ והעולם."
צילום: עיריית ירושלים